ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Румунією про співробітництво у військових перевезеннях

Рада ратифікувала угоду з Румунією про співробітництво у військових перевезеннях Ілюстративне фото (УНІАН)

За документ з другого разу проголосували 247 депутатів ВР

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект закону №0153 "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Румунії стосовно співробітництва у сфері військових перевезень". Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За документ з другого разу проголосували 247 депутатів ВР (спочатку 225).

Відповідно до угоди, "військові вантажі" - це озброєння, боєприпаси, військова та спеціальна техніка, засоби логістичного забезпечення, продовольство, речове майно, пальне, запасні частини, прилади та комплектуючі матеріали й інші матеріально-технічні засоби, а також майно та обладнання підрядників, які здійснюють забезпечення життєдіяльності персоналу.

Статтею 13 угоди передбачено, що, якщо під час перевезення військових вантажів наземним транспортом за маршрутом слідування по території держави однієї зі сторін виникли обставини, що вимагають переустановлення (перезакріплення) військового вантажу, ремонту транспортних засобів, перевантаження військового вантажу у інші транспортні засоби або інші обставини, що переривають рух, весь транспорт затримується до повного усунення несправностей тощо.

Додамо, згідно з українським законодавством, міжнародне перевезення небезпечних вантажів здійснюється відповідно до закону "Про перевезення небезпечних вантажів" та міжнародних договорів України, згоду на обов’язковість яких надано Верховною радою України, у зв’язку з чим і потребується ратифікація даної угоди українським парламентом.

Нагадаємо, сьогодні, 6 вересня, парламент ратифікував угоду з Польшею про співробітництво у сфері оборони.