ua en ru

Рада ратифікувала угоду з ЄС про науково-технологічне співробітництво

Рада ратифікувала угоду з ЄС про науково-технологічне співробітництво Фото: Верховна Рада

Реалізація угоди буде сприяти становленню партнерських угод України та ЄС

Верховна Рада України підтримала в цілому проект закону № 0040 "Про ратифікацію угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Європейським союзом про відновлення дії угоди між Україною та Європейським співтовариством про наукове і технологічне співробітництво". За відповідне рішення проголосували 255 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявив у Верховній Раді під час представлення цього законопроекту міністр освіти і науки України Сергій Квіт, відповідна угода була підписана в Копенгагені 4 липня 2012 р. і полягає в прагненні двох країн до розвитку співробітництва у сфері науки і технологій.

"Положення угоди передбачено створення правових основ для розвитку у сфері наукового і технологічного співробітництва, що є важливим для зміцнення співробітництво в області, що представляють спільний інтерес", - сказав Квіт.

Він зазначив, що реалізація положень цієї угоди сприятиме становленню партнерських відносин між Україною і ЄС, та створення належних умов для ефективного використання науково-технологічного потенціалу обох сторін і захисту прав інтелектуальної власності.

Нагадаємо, Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про кредит для малих і середніх підприємств.