ua en ru

Рада ратифікувала протоколи до Конвенції про захист прав людини

Рада ратифікувала протоколи до Конвенції про захист прав людини Фото: ВР (twitter.com/Верховная Рада)

За документ проголосували 265 парламентарів

Верховна Рада України (ВР) підтримала за основу і в цілому законопроект №0159 "Про ратифікацію Протоколів № 15 і № 16 до Конвенції про захист прав людини і основних свобод", передає кореспондент РБК-Україна.

Так, за документ проголосували 265 парламентаріїв. Зазначені протоколи були підписані Україною 20 червня 2014 року.

Зокрема, станом на 6 вересня 2017 року протокол № 15 до Конвенції підписано 45 державами, 35 із них уже висловили свою згоду на обов’язковість для них цього протоколу. Протокол № 16 до Конвенції вже підписали 18 держав, 8 з яких висловили свою згоду на обов’язковість для них цього протоколу.

"Протокол № 15 та Протокол № 16 спрямовані на вирішення проблеми" перевантаженості "Європейський суд з прав людини, підвищення якості його роботи та посилення субсидіарної ролі системи Конвенції", - йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Підкреслюється, що ратифікація зазначених протоколів покаже прихильність України ідеям і цілям Конвенції - поваги і захисту прав і основних свобод людини в Європі, а також підтвердить намір України брати активну участь у реформуванні Європейського суду з метою підвищення його ефективності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР підтримала в цілому законопроект №0155 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабміном і Урядом Латвійської Республіки про здійснення оплачуваних видів діяльності членами сімей співробітників дипломатичних представництв, консульських установ".