ua en ru

Рада ратифікувала зміни до угоди з ЄІБ про будівництво повітряної лінії Запорізька АЕС - Каховська

Рада ратифікувала зміни до угоди з ЄІБ про будівництво повітряної лінії Запорізька АЕС - Каховська Фото: ЗАЕС (facebook.com/atom.gov.ua)

Документ підтримали 228 парламентарів

Верховна рада України підтримала за основу та в цілому проект закону №0177 "Про ратифікацію листа про внесення змін №2 до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська"). Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

Документ підтримали 228 парламентарів.

Так, метою Листа про внесення змін №2 є фінансування за рахунок заощаджених кредитних коштів ЄІБ додаткового компонента "Прокладання волоконно-оптичних ліній зв’язку через південний коридор електропередачі" та продовження останньої дати вибірки позики ЄІБ та періоду впровадження проекту "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська" до 31 грудня 2020 року. Також передбачається одночасне збільшення розміру спреду, який передбачений у п.16 преамбули фінансової угоди, з 0,70% до 0,809% річних.

"Прийняття проекту закону України забезпечить створення правових підстав для використання коштів кредиту в обсязі, передбаченому фінансовою угодою між Україною та ЄІБ (проект "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька АЕС - Каховська")", - сказано у пояснювальній записці.

Реалізація проекту Закону України не потребує додаткових витрат з держбюджету України.

Нагадаємо, у 2011 році Кабмін вирішив залучити кредит у 175 млн євро від Європейського інвестбанку на будівництво повітряної лінії Запорізька АЕС - Каховська.