ua en ru

Рада розгляне законопроект про державні капінвестиції 5 березня, - Абромавічус

Рада завтра, 5 березня, у другому читанні розгляне законопроект за державними капітальними інвестиціями. Про це заявив сьогодні на брифінгу міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус за результатами засідання Національної ради реформ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в комітеті обговорювали законопроект, який стосується державних інвестицій, і завтра в парламенті він теж буде розглядатися. Це теж наш міністерський законопроект, який підпадає під програму (Світового банку - ред)", - заявив Абромавічус.

Він зазначив, що 90% грошових інвестицій держави не мало економічних обґрунтувань.

"Буде створюватися ціла нова система, де буде міжвідомча комісія під Кабінетом міністрів або під Міністерством економіки, до складу якої увійдуть експерти, представники уряду, напевно депутати, які будуть вважати економічний ефект від кожної інвестиції. Все буде робитися на прозорих засадах", - заявив Абромавічус.

Він додав, що згідно із законом, пріоритет буде надаватися проектам, які вже розпочаті, так як в даний момент "більшість проектів починається, ніколи не закінчується".

Абромавічус також зазначив, що навіть у порівнянні з європейськими високими цінами на будівництво, в Україні виходить на 30 % дорожче.

Нагадаємо, обсяг капітальних інвестицій в Україні в 2014 р. скоротився на чверть.