ua en ru

Рада розгляне питання Клюєва та Мельничука після отримання рішення комітету, - Гройсман

Рада розгляне питання Клюєва та Мельничука після отримання рішення комітету, - Гройсман Фото: спікер Ради Володимир Гройсман

У парламенті готові почати розгляд питання згідно з поданням генпрокурора

Верховна Рада України розгляне зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука, як тільки буде отримано відповідне рішення комітету з питань регламенту. Про це відкриваючи вечірнє пленарне засідання заявив голова Ради Володимир Гройсман.

"Регламентний комітет провів своє засідання, як мене поінформували, прийняв законне рішення щодо процедури розгляду подання про притягнення до відповідальності двох народних депутатів. Це відкриває шлях до розгляду цього питання в сесійній залі. Хочу вас проінформувати про те, що як тільки я отримаю на руки рішення комітету, засідання якого відбулося з 14:00 до 16:00, ми з вами почнемо розгляд питання згідно з поданням генерального прокурора", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше регламентний комітет рекомендував Раді зняти недоторканність з Клюєва. За це рішення проголосували 6 з десяти членів комітету.

У свою чергу сам Клюєв має намір оскаржити в суді дії Гройсмана щодо збору регламентного комітету.