ua en ru

Рада розгляне відставку Яценюка не раніше 12 серпня, - віце-спікер

Віце-спікер Руслан Кошулинський прогнозує, що Верховна Рада розгляне відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не раніше 12 серпня.

Віце-спікер Руслан Кошулинський прогнозує, що Верховна Рада розгляне відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не раніше 12 серпня. Про це він заявив журналістам у кулуарах парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розгляд відставки Яценюка в парламенті відбудеться не раніше 12 серпня. Я не бачу можливості того, щоб це могло статися раніше. Збирати підписи за проведення позачергового засідання ніхто не поспішає", - сказав він.

Віце-спікер додав, що до апарату Ради ще не надійшла заява від Яценюка. За словами Кошулинського, вона спрямована поштою.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку у зв'язку з розпадом коаліції у Верховній Раді, а також у зв'язку з відмовою парламенту підтримати ініціативи Кабміну щодо секвестру держбюджету-2014 і реформу НАК "Нафтогаз України".

24 липня Яценюк також підписав розпорядження про призначення тимчасово виконуючим повноваження прем'єр-міністра України віце-прем'єр-міністра України, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

Прес-служба апарату Верховної Ради України заявила, що 25 липня отримала заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку. За законом, вона має бути розглянута в Раді не пізніше ніж через 10 днів.