ua en ru

Рада може розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу на наступному тижні, - нардеп 

Рада може розглянути законопроект про реінтеграцію Донбасу на наступному тижні, - нардеп  Фото: ВРУ

Нардеп зазначив, що суть законопроекту не зміниться до другого читання

Верховна Рада України може розглянути проект закону №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного сувернітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" у другому читанні на наступному пленарному тижні. Про це сьогодні у кулуарах парламенту журналістам заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, передає кореспондент РБК-Україна.

"При всіх нормальних розкладах не виключено, що на наступний тиждень може з'явитися. Хоча ми знаємо, що там досить багато правок, багато з них перекликаються одна з одною", - заявив Лапін.

Нардеп зазначив, що не зважаючи на велику кількість поправок, суть законопроекту не зміниться до другого читання. З документу виключать посилання на мінські домовленості, а також передбачать процедуру верифікації виходу російських військ з Донбасу.

Нагадаємо, раніше представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомляла, що народні депутати внесли понад 2,5 тис. поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. За її словами, всі запропоновані поправки будуть розглядатися в сесійній залі парламенту, а це означає, що процес розгляду законопроекту затягнеться. У зв'язку з цим Луценко відмовилася прогнозувати дату прийняття законопроекту.