ua en ru

Рада може розглянути зміни до Конституції в серпні, - нардеп

Рада може розглянути зміни до Конституції в серпні, - нардеп Фото: Верховна Рада

Сьогодні Рада не голосує за Конституцію

Верховна Рада може розпочати розгляд проекту змін до Конституції України в серпні 2015 року Про це повідомив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні Рада не голосує за Конституцію. Рада голосує за процедурне рішення про направлення до Конституційного суду проекту змін до Конституції, який у разі позитивного висновку повинен бути проголосований 226 і 300 голосів на двох сесіях поспіль. Швидше за все, перше читання буде в серпні на позачерговому засіданні. Друге - восени. Ось тоді треба кричати "вовки, вовки" - якщо будуть для цього підстави. А сьогодні парламент виконає функції листоноші - покладе проект змін в конверт, наклеїть марку і відправить в КС. Ніяких ризиків я в цьому не бачу, тому буду голосувати "за", - написав Лещенко.

Сьогодні Рада не голосує за Конституцію. Рада голосує за процедурне рішення про направлення до Конституційного суду прое...

Posted by Сергій Лещенко on 16 Июль 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні деякі ЗМІ повідомили, що Порошенко вніс у Верховну Раду проект змін до Конституції, згідно з яким теза про закріплення статусу окупованих районів Донбасу був перенесений з перехідних положень закону перехідні положення Конституції.

Пізніше в БПП спростували закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції.