ua en ru

Рада провалила у другому читанні закон про перевезення небезпечних вантажів

Рада провалила у другому читанні закон про перевезення небезпечних вантажів Фото: ВРУ

Документ підтримали лише 194 нардепа при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада провалила у другому читанні законопроект №4644 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо приведення їх у відповідність із законодавством Європейського Союзу у сфері перевезення небезпечних вантажів", передає кореспондент РБК-Україна.

Так у другому читанні документ підтримали лише 194 нардепа при 226 мінімально необхідних, а його направлення на повторне друге читання - 202 депутати ВР.

"Проект закону №4644 відхилений", - сказав спікер Ради Андрій Парубій.

Планувалося, що прийняття закону забезпечить застосування вимог Директиви 2008/68/ ЄС та вимог міжнародних договорів України у сфері перевезення небезпечних вантажів у повному обсязі до національних перевезень таких вантажів.

Зокрема, планувалося переглянути компетенції органів, що здійснюють державне управління у сфері перевезення небезпечних вантажів, та визначення уповноважених органів для здійснення класифікації окремих небезпечних вантажів, проведення випробувань зразків тари та інших засобів змісту вантажів, визначення безпечних умов перевезення окремих небезпечних вантажів тощо.

Також передбачалося привести умови перевезення небезпечних вантажів у відповідність з європейським рівнем шляхом перегляду національного законодавства в цій сфері.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада прийняла за основу нову редакцію закону "Про соціальні послуги".