ua en ru

Рада провалила ухвалення законопроекту Порошенка про Антикорупційне бюро

Народним депутатам з трьох спроб не вистачило голосів для ухвалення в першому читанні законопроекту Президента України Петра Порошенка № 5085 "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції".

Народним депутатам з трьох спроб не вистачило голосів для ухвалення в першому читанні законопроекту Президента України Петра Порошенка № 5085 "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції". За відповідне рішення перший раз проголосували лише 207 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Під час другого голосування законопроект підтримали ще менше - 203 парламентарі.

За пропозицію голови Верховної Ради України Олександра Турчинова направити цей законопроекти на повторне перше читанні віддали голоси 218 депутатів.

В результаті Турчинов запропонував повернутися до розгляду цього проекту закону пізніше.

Турчинов також заявив, прізвища всіх народних депутатів, які не голосували за цей законопроект, будуть опубліковані в парламентській газеті "Голос України".

Раніше сьогодні народні депутати лише з третьої спроби підтримали пропозицію про включення цього законопроекту до порядку денного роботи Верховної Ради України. За відповідне рішення проголосували мінімально необхідних 226 нардепів.

Законопроектом пропонується створити Національне антикорупційне бюро. Згідно з проектом документа, Національне бюро створюється як державний правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення і розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його компетенції.

Нагадаємо, сьогодні, 16 вересня 2014 р, у Верховній Раді України був зареєстрований законопроект Президента Порошенко "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції".