ua en ru

Рада провалила перший етап виборчої реформи і закрилася

Рада провалила перший етап виборчої реформи і закрилася Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Нардепи ще мають розглянути два кодекси щодо виборчої системи

Верховна Рада України провалила перший етап виборчої реформи, а саме законопроекти №1068, №1068-1 та №1068-2, передає кореспондент РБК-Україна.

Так законопроект №1068 "Про вибори народних депутатів України" за основу підтримали 46 парламентарів, №1068-1 - 91 нардеп, а №1068-2 - 169 депутатів.

При цьому пропозицію повернути законопроект №1068-2, який набрав найбільше голосів депутатів, у профільний комітет на доопрацювання підтримали лише 169 нардепів.

"Я прошу весь зал об'єднатися і зараз проголосувати наступну пропозицію… В комітет. Я ставлю 1068-2 направити в комітет для доопрацювання - 169 (голосів, - ред.)… Зараз я дам пропозицію повернути суб’єктам законодавчої ініціативи для доопрацювання. Я прошу підтримати, ми ж домовлялися, хлопці. 181 (голос, -ред.)", - зазначив спікер ВР Андрій Парубій.

Після невдалих голосувань голова парламенту оголосив, що нардепи пройшли перший етап виборчої реформи, але вони ще мають розглянути два кодекси щодо виборчої системи.

"Хочу вам повідомити, ми пройшли перший етап виборчої реформи. Наступні на розгляді є два кодекси виборчої системи. Отже, два кодекси під авторством Парубія і Писаренка. На наступний пленарний тиждень ми продовжимо розгляд виборчої реформи… Судову ми розглядали три тижні, виборчу будемо розглядати так само до завершення всіх законів виборчої системи", - зазначив він.

Після цього Парубій закрив вечірнє пленарне засідання Ради.

"У нас був важкий день… Дякую всім, колеги. На цьому вечірнє засідання ВРУ я оголошую закритим", - сказав голова ВР.

Нагадаємо, заступник голови фракції БПП Сергій Березенко раніше заявив, що у фракції "Блок Петра Порошенко" не встигли вивчити всі зареєстровані у Верховній Раді законопроекти щодо зміни виборчого законодавства.