ua en ru

Рада може проголосувати за судову реформу 19-20 вересня

Рада може проголосувати за судову реформу 19-20 вересня Фото: Олексій Гончаренко (УНІАН)

Сьогодні нардепи продовжать розгляд правок до проекту

Верховна Рада України може проголосувати за судову реформу на наступному пленарному тижні 19-20 вересня. Про це повідомив народний депутат, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, передає прес-служба БПП.

“Сьогодні ми будемо продовжувати розглядати поправки до законопроекту про судову реформу. Сьогодні ми точно їх не закінчимо розглядати, адже їхня кількість 4400. Для такого обсягу потрібен час. Отже, це питання наступного сесійного тижня. Можливо вівторка, а можливо і середи”, - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, на вчорашньому пленарному засіданні депутати Верховної Ради України розглянули тільки одну десяту частину поправок в судову реформу, а саме до законопроекту №6232 "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, кодекс адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів".

"Безпрецедентна кількість правок... Ми маємо право, згідно з регламентом, продовжити розгляд на наступному засіданні. Ми не можемо ні в яке інше питання увійти, поки ми не закінчили розгляд", - зазначив голова парламенту Андрій Парубій.