ua en ru

Рада продовжить дію закону про особливий статус Донбасу найближчими днями, - нардеп

Рада продовжить дію закону про особливий статус Донбасу найближчими днями, - нардеп Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Закон про особливий статус Донбасу припинить діяти 10 жовтня

Профільний комітет розгляне законопроект про продовження особливого статусу Донбасу на цьому тижні. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної ради, народний депутат Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона зазначила, що це може бути найближчими днями.

"Я прогнозую, що цього тижня закон (про продовження дії закону, - ред.) буде точно розглянутий на комітеті. Я вважаю, що відповідальні політичні сили, коаліція, так само підтримають, щоб ми якнайшвидше розглянули цей закон і прийняли", - повідомила Геращенко.

Вона нагадала, що закон про особливий статус Донбасу припинить діяти 10 жовтня.

"Ми маємо пролонгувати цей закон до 31 грудня 2019 року, що значно посилить переговорні позиції дипломатів та зберегти санкції ЄС проти Росії", - додала вона.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект, яким пропонується продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО). Дію закону пропонується продовжити до 31 грудня 2019 року включно.

Представник уряду у парламенті, народний депутат Вадим Денисенко заявляв, що Рада завтра, 4 жовтня, може проголосувати за продовження особливого статусу Донбасу.