ua en ru

Рада закликає сенат Франції не пом'якшувати санкції проти РФ

Рада закликає сенат Франції не пом'якшувати санкції проти РФ Фото: український парламент закликає Францію відмовитися від пом'якшення санкцій проти РФ

У сенаті Франції 8 червня розглянуть пом'якшення антиросійських санкцій

Верховна Рада України підтримала проект постанови №4731 "Про Звернення Верховної Ради України до Сенату Французької Республіки". За постанову проголосували 227 парламентаріїв, передає кореспондент РБК-Україна.

Наголошується, що у зв'язку із запланованим на 8 червня 2016 року розглядом у сенаті Франції проекту резолюції, яка стосується скасування обмежувальних заходів ЄС проти Росії, існує потреба закликати представників верхньої палати французького парламенту не допустити прийняття такого рішення.


Так, Рада закликає французький сенат не допустити прийняття рішення, яке може бути сприйнято РФ як ослаблення єдності позиції ЄС щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Франції, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в Україні.

Парламент також просить сенат рішуче засудити порушення РФ основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється в її насильницьких діях на території України.

"Закликаємо Сенат Французької Республіки всіляко сприяти продовженню тиску на Російську Федерацію як країну, яка грубо порушує Статут Організації Об'єднаних Націй, Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 5 грудня 1994 року (Будапештський меморандум), Заключний акт Наради з безпеки і співробітництва в Європі від 1 серпня 1975 року, Міжнародну конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму до остаточного повернення цієї держави у міжнародно-правове поле", - сказано в тексті звернення

Нагадаємо, ЄС планує продовжити санкції проти Росії на наступні 6 місяців.