ua en ru

Рада прив'язала економічну політику до щорічного послання Президента ВР

Верховна Рада Україна (ВР) прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 9665 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо системи програмних документів). "За" ухвалення відповідного законопроекту проголосували 235 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Закон вносить зміни до законодавчих актів України, згідно з якими, проект основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період і прогноз Державного бюджету України на наступні за плановим два бюджетні періоди заснований на щорічних посланнях президента.

При цьому виключається повноваження ВР щодо визначення бюджетної політики на наступний бюджетний період (зміни до Бюджетного кодексу).

Програма діяльності Кабінету міністрів тепер також базується на щорічних посланнях президента.

Крім того, Кабмін видає акти на основі та на виконання не тільки Конституції і законів України, актів Президента, а й щорічних послань президента (зміни в закон "Про Кабінет міністрів Україна").

В перелік основних завдань центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій включається виконання ними щорічних послань президента (зміни до законів "Про місцеві державні адміністрації" та "Про центральні органи виконавчої влади").

Також виключається необхідність розробки і затвердження щорічного Державної програми економічного і соціального розвитку України (зміни до законів "Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України" та "Про державні цільові програми").

Нагадаємо, ВР прийняла відповідний законопроект 10 лютого 2012 р.