ua en ru

Рада прийняла закон про держпідтримку кіно з пропозиціями Порошенка

Рада прийняла закон про держпідтримку кіно з пропозиціями Порошенка Фото: Верховна Рада

Закон спрямований на державне забезпечення і стимуляцію кіновиробництва

Верховна Рада України підтримала раніше ветований законопроект №3081-д "Про державну підтримку кінематографії в Україні" з пропозиціями президента України Петра Порошенка. Таке рішення підтримали 270 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон спрямований на державне забезпечення і стимуляцію виробництва, розповсюдження, популяризації та демонстрування національних фільмів у кіно-, відеомережі, на телебаченні, в мережі Інтернет", - йдеться в повідомленні.

Так, згідно із законом, передбачаються щомісячні відрахування операторами лотерей. Соціальні відрахування будуть розподілятися окремо на кінематограф, окремо на Національний олімпійський комітет, і окремо - у спеціальний бюджетний фонд, який використовується для фінансування культури, лікування дітей, хворих онкологічними, онкогематологічними та іншими тяжкими захворюваннями.

Крім того, в законі прописана можливість державного субсидування виробництва фільмів, серіалів, а також госсубсидирование закупівлі мобільних комплексів для демонстрації фільмів у віддалених містах і селах з населенням не більше 250 000 громадян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №6172 "Про внесення зміни до статті 3 закону "Про запобігання корупції". За документ проголосували 268 парламентаріїв