ua en ru

Рада прийняла закон про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних

Рада прийняла закон про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних Фото: Рада прийняла закон про Єдиний держреєстр військовозобов'язаних

Законопроект передбачає автоматизований військовий облік громадян України

Верховна Рада України підтримала у повторному другому читанні законопроект № 2504а-д "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних". За таке рішення проголосували 236 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект розроблено з метою створення Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних, а також забезпечення автоматизованого військового обліку громадян України.

У законі визначаються основні засади створення та ведення реєстру, унормовано питання ведення військового обліку військовозобов'язаних, який здійснюватиметься не тільки на паперових облікових картках, а й в електронному вигляді в єдиній централізованій базі даних.

Передбачається, що її наповнення будуть виконувати працівники військових комісаріатів, а аналіз відомостей здійснюватиме Генеральний штаб Збройних сил України.

При цьому в ході розгляду документу у сесійній залі на підтвердження було поставлено правку, яка передбачала, що військовозобов’язаний (призовник) зобов’язаний подавати до органу ведення Реєстру достовірну інформацію про свої персональні та службові дані. Норму підтримали лише 205 нардепів, у зв’язку з чим вона вилучена з тексу документу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада підтримала у другому читанні законопроект №5610 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо удосконалення механізмів забезпечення завдань кримінального провадження)".