ua en ru

Рада прийме Римський статут, щоб залучити Януковича до гаазького трибуналу, - віце-спікер

Верховна Рада прийме Римський статут для звернення до Гаазького суду щодо четвертого Президента України Віктора Януковича.

Верховна Рада прийме Римський статут для звернення до Гаазького суду щодо четвертого Президента України Віктора Януковича. Про це журналістам заявив віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Верховна Рада повинна вжити Римський статут, що автоматично буде давати можливість Україні звертатися в Гаазький трибунал. Відповідний проект документа вже роздали депутатам. У перерві депутати його детально опрацюють, а після перерви ми його приймемо. Цей документ передбачає, що Україна зможе звернутися в Міжнародний суд за звинуваченням у злочині проти людства. Ця постанова стосуватиметься Януковича, але не тільки. Цей документ не буде мати терміну давності. Головне, що в документі буде пункт про те, що Україна автоматично може звертатися в Гаазький суд", - сказав Кошулинський.

Нагадаємо, 24 лютого МВС оголосило в розшук Януковича. Йому інкримінують організацію масових вбивств під час подій Евромайдана в Києві.