ua en ru

Рада надала МБРР держгарантії за кредитом на 150 млн доларів

Рада надала МБРР держгарантії за кредитом на 150 млн доларів Фото: зал засідань ВРУ (РБК-Україна)

Кредит надається терміном до 35 років для підтримки малого та середнього бізнесу

Верховна Рада прийняла Закон "Про ратифікацію Гарантійної угоди (Проект доступу до довгострокового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку" №0163. За ухвалення рішення проголосували 248 депутатів.

Рада надала МБРР держгарантії за кредитом на 150 млн доларів

Гарантійну угоду, затверджене парламентом сьогодні, було підписано 26 червня минулого року в Києві і набирає чинності з дати направлення банком повідомлення про прийняття ним доказів виконання Україною умов угоди.

В рамках проекту доступу до довгострокового фінансування передбачається залучення державним ПАТ "Український експортно-імпортний банк україни" позики МБРР на суму 150 млн доларів під гарантії держави ан строк до 35 років з 4,5-річним пільговим періодом. В рамках проекту передбачається надання українським підприємствам малого та середнього бізнесу, середньо - і довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування і фінансування оборотного капіталу, у тому числі через відібрані комерційні банки-учасники. Проект доступу до довгострокового фінансування спрямований на забезпечення довгострокового кредитування економіки та експортоорієнтованих українських підприємств.

Нагадаємо, в минулому році Кабінет Міністрів прийняв постанову щодо врегулювання умов для залучення державним "Укрексімбанком" кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 150 млн доларів під гарантії уряду.