ua en ru

Рада підтримала відновлення угоди з США про співробітництво в сфері науки і технологій

Рада підтримала відновлення угоди з США про співробітництво в сфері науки і технологій Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Угода припинила діяти у 2014 році

Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №0156 "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про відновлення дії Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про співробітництво у сфері науки та технологій". За документ проголосували 246 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Закон прийнято з огляду на необхідність відновлення дії відповідної угоди з США від 4 грудня 2006 року у зв’язку із закінченням терміну її дії у 2014 році.

"Реалізація положень базової Угоди сприятиме налагодженню та розширенню двосторонніх відносин на стабільній, довгостроковій основі. Угода закріплює прагнення договірних сторін розвивати, зміцнювати та інтенсифікувати співробітництво у галузях науки та технологій, що становлять спільний інтерес", - сказано у пояснювальній записці.

Зазначається, що документ не потребує додаткових фінансових витрат з державного бюджету України. Для реалізації положень Угоди фінансування здійснюватиметься за бюджетною програмою "Виконання зобов’язань України у сфері міжнародного науково-технічного співробітництва" в межах видатків, передбачених держбюджетом.

Очікується, що прийняття закону забезпечить нормативно-правове підґрунтя для двостороннього співробітництва у науково-технічній сфері, сприятиме розширенню участі України в міжнародному науково-технічному співробітництві та розвитку науково-дослідних можливостей України.

Нагадаємо, 4 жовтня Верховна Рада України підтримала в цілому законопроект №0154 "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України і Урядом Турецької Республіки про міжнародні комбіновані перевезення".