ua en ru

Рада підтримала у першому читанні законопроект про запобігання фінансуванню тероризму

Народні депутати України підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 5067 "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". З

Народні депутати України підтримали у першому читанні урядовий законопроект № 5067 "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". За відповідне рішення проголосували 243 нардепи при мінімально необхідних 226 депутатів.

Також нардепи підтримали пропозицію спікера Верховної Ради України про підготовку цього законопроекту до другого читання за скороченою процедурою, щоб 14 жовтня парламентарі могли ухвалили документ в цілому.

Цей законопроект спрямований на виконання Україною взятих на себе зобов'язань щодо імплементації в національне законодавство стандартів FATF і домовленостей у рамках угоди "стенд-бай" (SBA) з Міжнародним валютним фондом.

Прийняття закону буде підтвердженням прагнення України щодо інтеграції в європейське співтовариство.

Нагадаємо, 12 вересня Кабінет міністрів України зареєстрував цей законопроект у Верховній Раді України.