ua en ru

Рада планує відновити право на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців

Рада планує відновити право на щорічну допомогу на оздоровлення дітей-чорнобильців Фото: Верховна Рада

За документ проголосували 273 парламентарія

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5297 " про внесення змін до статті 48 закону україни "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи". За документ проголосували 273 парламентарія, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, у законопроекті пропонується відновити право на отримання щорічної допомоги на оздоровлення для дітей, які втратили внаслідок Чорнобильської катастрофи одного з батьків, та евакуйованих із зони відчуження у 1986 році.

Зазначимо, що проект закону не потребує додаткових витрат з державного бюджету України. Засоби для проведення виплат зазначеній категорії громадян в 2016 році передбачені бюджетною програмою "Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", головним розпорядником яких є Міністерство соціальної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України встановила призначення пенсії втратили годувальника дружинам/чоловікам учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС першої категорії незалежно від зв'язку смерті їх подружжя з Чорнобильською катастрофою.