ua en ru

Рада планує дозволити органам місцевого самоврядування створювати молодіжні центри

Рада планує дозволити органам місцевого самоврядування створювати молодіжні центри Фото: Верховна Рада

Відповідний законопроект №1248 в першому читанні за основу підтримали 238 нардепів

Верховна Рада України (ВРУ) планує надати можливість органам місцевого самоврядування в межах власних повноважень створювати молодіжні центри, які б здійснювали інформаційно-ресурсне забезпечення та взаємодія державних, комунальних органів, установ, громадських об'єднань, благодійних організацій щодо реалізації державної політики у сфері молоді. Відповідний проект закону №1248 в першому читанні за основу підтримали 238 нардепів.

Законопроект розроблений з метою поліпшення реалізації молодіжної політики, захисту прав молоді, її всебічного розвитку, соціального захисту, стимулювання до активної участі в суспільному житті. Шляхами врегулювання питання є:

  • надання можливості органам місцевого самоврядування в межах власних (самоврядних) повноважень створювати молодіжні центри;
  • визначення повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері молоді, фізичної культури і спорту, та регулює питання міжнародного співробітництва у сфері молоді;
  • надання можливості отримання державної підтримки усіма громадськими об'єднаннями, діяльність яких здійснюється у сфері дітей, молоді, жінок, сім'ї, яка також спрямована на виконання загальнодержавних програм і заходів у цій сфері.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект про №2016а "Про внесення змін до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (щодо поіменних голосувань)".