ua en ru

Рада планує передати інформаційно-телекомунікаційні системи від ДФС Мінфіну

Рада планує передати інформаційно-телекомунікаційні системи від ДФС Мінфіну Фото: Верховна Рада Україна

За прийняття відповідно законопроекту в цілому проголосували лише 126 нардепів

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №5369 "Про внесення змін до Митного кодексу України ( щодо інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення)". Законопроект підтримали з четвертого разу 228 депутатів ВР (спочатку 202, 216, 223 нардепів), передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому в цілому документ підтримали 126 нардепів при 226 мінімально необхідних.

"Відповідно до статті 84 Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, українське митне законодавство має поступово наближуватися до митного законодавства ЄС на основі принципу найкращих зусиль", - зазначають автори проекту.

Зокрема, передбачається передача від Державної фіскальної служби до Міністерства фінансів інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення, які використовуються органами доходів і зборів, з метою їх подальшого супроводження та адміністрування Мінфіном, використання – Державною фіскальною службою.

Крім того, проектом планується уточнити коди згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності спеціальних засобів індивідуального захисту.

"Є необхідність усунути підстави для неоднозначного тлумачення існуючих положень Митного кодексу в частині ввезення ниток, тканин та матеріалів для виробництва спеціальних засобів індивідуального захисту (касок, бронежилетів)", - наголошується в пояснювальній записці.

Нагадаємо, Рада прийняла за основу законопроект №5368 зі змінами до Податкового кодексу, спрямованими на поліпшення інвестиційного клімату. Законопроект підтримав 241 депутат ВР.