ua en ru

Рада планує зобов'язати владу на місцях оповіщати призовників про виклик до військкоматів

Рада планує зобов'язати владу на місцях оповіщати призовників про виклик до військкоматів Фото: Верховна Рада України

Такий обов'язок передбачений для адміністративно-територіальних одиниць в незалежності від наявності військкоматів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект №2985 "Про внесення змін до закону" Про військовий обов'язок і військову службу "(щодо посилення гарантії дотримання законодавства України). За документ з третього разу проголосувало 237 парламентаріїв (спочатку 224 і 223), передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроектом передбачається покласти на органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій, в тому числі навчальних закладів, незалежно від місця їх перебування в Україні і наявності в їхніх адміністративно-територіальних одиницях військових комісаріатів, обов'язок на вимогу комісаріатів сповіщати призовників і військовозобов'язаних про їх виклик у військкомати, забезпечувати своєчасне прибуття за цим викликом, у 7-денний строк повідомляти районні (міські) комісаріати про прийняття на роботу (навчання) та звільнення від роботи (навчання) призовників і військовозобов'язаних

Зазначимо, що чинною редакцією закону відповідний обов'язок передбачений для адміністративно-територіальних одиниць, де немає військових комісаріатів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВР дала особам, які отримали інвалідність в АТО, право на пенсію нарівні з "строковиками".