ua en ru

Рада перейшла до розгляду законопроектів про місцеві вибори

Рада перейшла до розгляду законопроектів про місцеві вибори Фото: Верховна Рада

На розгляд подано 4 законопроекти

Верховна Рада України почала розгляд законопроектів про місцеві вибори. Згідно з порядком денним, народні депутати мають розглянути чотири законопроекти про місцеві вибори №2831, 2831-1, № 2831-2, № 2831-3 "Про місцеві вибори".

"Якщо ми сьогодні не приймемо рішення про зміни виборчої системи ми з вами станемо перед гарантією того, що місцеві вибори будуть проводитись за системо, яку запровадив Янукович (колишній Президент України Віктор Янукович - ред.) для узурпації влади", - сказав перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій.

В свою чергу народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, який є співавтором законопроекту №2831, заявив, що авторський колектив знімає свій проект з розгляду.

"Ми готові підтримати законопроект № 2831-3. Ми провели довгі дискусії.. Ми просимо зафіксувати там лише декілька моментів: 1) не дати можливості рейдерського захоплення місцевих осередків партій, тому всі висунення які будуть відбуватися мають буди затверджені центральним органом партії... 2) у нас є порхання, щоб це закон мав чітке визначення,яким чином буде відбуватися голосування та бар'єр для голосування... 3) в разі якщо виявляється стосовно членів партії або безпартійний, якісь факти,які порочать ім'я партії, дозволити знімати з реєстрації таку особу до дня виборів. І останнє - кожна організація при висуненні кандидатів повинна мати лише одного кандидата. Не дай боже, нам знову піти по варіанту технічних кандидатів чи договірних кандидатів...", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, сьогодні ці законопроекти були включені у порядок денний.