ua en ru

Рада відправила на доопрацювання законопроект про стратегічну екологічну оцінку

Рада відправила на доопрацювання законопроект про стратегічну екологічну оцінку Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

За документ у другому читанні проголосувала недостатня кількість нардепів

Верховна Рада України відправила на повторне друге читання законопроект №6106 "Про стратегічну екологічну оцінку". За таке рішення після кількох невдалих спроб проголосували 227 парламентарів, передає кореспондент РБК-Україна.

Прийняття проекту закону у другому читанні підтримали лише 197 депутатів.

Так, проект розроблений з метою адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу в частині встановлення сфери застосування і порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки, а також з метою реалізації положень Протоколу про стратегічну екологічну оцінку до Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище в транскордонному контексті.

Законопроектом передбачено встановлення механізму стратегічної екологічної оцінки та внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час планування суспільного розвитку та господарської діяльності з урахуванням пріоритетності факторів впливу на навколишнє середовище, в тому числі здоров'я населення, і забезпечення стійкості екосистем у процесі прийняття стратегічних рішень.

Нагадаємо, в травні Верховна рада України підтримала за основу законопроект №6106 "Про стратегічну екологічну оцінку". За документ проголосував 231 парламентар.