ua en ru

Рада відправила на доопрацювання законопроект про основні вимоги до органічного виробництва

Рада відправила на доопрацювання законопроект про основні вимоги до органічного виробництва Фото: ВРУ (twitter.com/TheBankova)

За таке рішення проголосували 228 нардепів

Верховна Рада України відправила на повторне перше читання законопроект №5448 "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції". За таке рішення проголосували 228 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Підкреслимо, що нардепи розглядали законопроект за процедурою повного читання. За основу документ підтримали лише 209 парламентарів при 226 мінімально необхідних.

Проект спрямований на удосконалення засад правового регулювання органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Так, документом регламентовано вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, чітко встановлено основні засади здійснення порядку сертифікації органічного виробництва, а також вимоги до органів сертифікації.

Пропонувалося здійснення Держпродспоживслужбою державного нагляду (контролю) за суб’єктами ринку органічної продукції. Повноваження щодо сертифікації органічного виробництва надаються акредитованим органам сертифікації. При цьому сертифікація органічного виробництва здійснюватиметься на платній основі за рахунок суб’єктів господарювання, видача сертифіката - безкоштовно.

Нагадаємо, у серпні минулого року Кабмін схвалив створення реєстру виробників органічної продукції.