ua en ru

Рада відклала зачитування запитів і почала працювати

Рада відклала зачитування запитів і почала працювати Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 234 нардепи

Верховна Рада України з другої спроби перенесла зачитування запитів і перейшла до розгляду проектів законів, що стоять у порядку денному. За відповідне рішення проголосували 234 нардепи з 266 мінімально необхідних.

Під час першого голосування відповідне рішення підтримали лише 215 парламентарів.

"Вноситься пропозиція на голосування: перенести оголошення запитів після розгляду питань порідку денного. Прошу цю пропозицію проголосувати", - сказав Гройсман.

"Перенесені запити, розпочинаємо розгляд", - додав спікер після результативного голосування.

Нагадаємо, згідно порядку денного, Верховна Рада сьогодні розгляне проект закону №2931 про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування доходів, отриманих нерезидентами за борговими зобов'язаннями та проект закону №2743 про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо розвитку інституційної спроможності НБУ. Про це йдеться у парламентському порядку денному.

Після цього нардепи розглянуть законопроект №2862 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору, а також проект закону №1165 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства у боротьбі з корупційними злочинами.

В порядку денному Ради також зазначений проект постанови №2424 про припинення повноважень члена Тимчасової спеціальної комісії по перевірці суддів судів загальної юрисдикції Владислава Голуба.