ua en ru

Рада відклала питання відміни спецпенсій

Рада відклала питання відміни спецпенсій Фото: Верховна Рада

Під час сигнальних голосувань цей документ підтримали не більше 208 нардепів

Верховна Рада України перенесла розгляд на наступне засідання законопроект № 2852-1 "Про внесення зміни до Прикінцевих положень закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення" щодо перенесення термінів прийняття закону стосовно призначення всіх пенсій, у тому числі спеціальних, на загальних підставах".

Під час трьох сигнальних голосувань цей документ підтримали не більше 208 нардепів при 226 мінімально необхідних. Після цього було ухвалено рішення перенести розгляд законопроекту № 2852 на наступне пленарне засідання парламенту.

Цей законопроект пропонує перенести дату запровадження єдиних правил пенсійного забезпечення та призначення пенсій на загальних підставах для осіб, які працюють на "спецпосадах", з 1 липня 2015 р.

Як нагадала голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова, Верховна рада України 2 березня прийняла закон про внесенні змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення № 213-VIII "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо пенсійного забезпечення", у якому міститься доручення Кабінету міністрів змінити систему надання спеціальних пенсій.

"Вони повинні були внести (зміни у систему нарахування спецпенсій - ред.) до 1 травня 2015 р., а ВРУ - ухвалити до 1 червня. Нажаль, наш календарних графік не дав нам можливості розглянути це питання, і тому ми дуже просимо... Є багато питань по доопрацюванню, є зауваження МВФ, тому ми пропонуємо дати можливість доопрацювати уряду і відтермінувати це до 1 липня 2015 р.", - сказала Денисова.

Нагадаємо, 2 березня 2015 р. народні депутати підтримали закон № 213-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих акті України щодо пенсійного забезпечення". За відповідне рішення проголосували 238 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Цей закон набув чинності 01 квітня 2015 р.