ua en ru

Рада відмовилася встановити єдиний підхід до формування тарифів ЖКГ

Рада відмовилася встановити єдиний підхід до формування тарифів ЖКГ Фото: Геннадій Зубко

Народні депутати не підтримали законопроект у першому читанні

Верховна Рада України повернула суб'єкту законодавчої ініціативи урядовий законопроект № 2670 про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення законодавства у сфері теплопостачання та у сфері житлово-комунальних послуг. За відповідне рішення проголосували 232 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Перед цим Рада не підтримала цей законопроект у першому читанні. За відповідне рішення проголосували лише 190 нардепів при 226 мінімально необхідних. За повернення до розгляду проголосували 192 депутати.

Як заявив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час подання даного законопроекту в парламенті, метою законопроекту є забезпечення єдиного підходу у сфері державного регулювання питань формування та встановлення тарифів та виконання заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституціональних реформ у рамках проекту "Друга програмна позика на політику розвитку".

Досягнення зазначеної мети пропонується шляхом узгодження положень законів України "Про житлово-комунальні послуги", "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг", "Про теплопостачання" щодо основних принципів встановлення тарифів.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду проголосувати за законопроект про ЖКГ для отримання макрофінансової допомоги.