ua en ru

Рада відмовилася прийняти резолюцію недовіри Кабміну

Верховна Рада України (ВР) відхилила проект постанови № 2617 "Про відповідальність Кабінету міністрів України", яким пропонувалося відправити Кабмін у відставку. "За" проголосували лише 190 народних депутатів з мінімально необхідних 226.

За відставку уряду Азарова проголосували 88 нардепів від "Батьківщини", 35 - від "Удару", 36 - від "Свободи", 21-від КПУ, 0 від ПР і 10 позафракційних.

Проектом постанови пропонувалося, розглянувши питання про відповідальність Кабінету міністрів за соціально-економічну ситуацію в Україні прийняти резолюцію недовіри Кабінету міністрів України.

Зокрема, опозиція наполягала на тому, що діяльність Кабміну є нелегітимною, оскільки в порушення вимог Конституції на розгляд Ради не були представлені програма діяльності уряду.

"Урядові ініціативи є безсистемними і проявили свій антинародний характер; наслідком медичної реформи стало закриття закладів охорони здоров'я і звільнення медичного персоналу; в результаті пенсійної реформи був збільшений пенсійний вік і страховий стаж; урядом практично провалений євроінтеграційний процес, ігноруються вимоги ЄС в частині декриміналізації законодавства, приведення виборчого законодавства до європейських стандартів, подолання виборчого правосуддя; уряд не забезпечив реалізацію заходів з протидії корупції; активними темпами зростає заборгованість з виплати заробітної плати та соціальних виплат окремим категоріям населення; з на початку 2013 р. кількість зареєстрованих безробітних в Україні збільшилася майже на 100 тис. чоловік; зберігається стабільна тенденція падіння промислового виробництва: у січні 2013 р. - мінус 3,2%, в лютому 2013 р. - мінус 6%", - йдеться в постанові.