ua en ru

Рада відмовилася скасувати необхідність приймати рішення про направлення депутатського запиту 1/5 від складу ВР

Верховна Рада України (ВР) відхилила законопроект № 1172, ініційований віце -спікером Русланом Кошулинський, яким пропонувалося виключити із закону про статус нардепа норму про необхідність приймати рішення про направлення депутатського запиту посадовій особі 1/ 5 від конституційного складу ВР. "За" проект закону "Про внесення змін до закону України "Про статус народного депутата України"(щодо запитів народних депутатів України )" проголосували лише 172 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонувалося , виключити норму про те, що ВР приймає рішення про направлення депутатського запиту відповідному органу або посадовій особі , до яких він звернений, однієї п'ятої від її конституційного складу.

Крім того, нардепи відхилили законопроект № 1172-1 ініційований депутатом від "Свободи" Іриною Сех, яким пропонувалося скоротити терміни розгляду депутатських запитів. За законопроект "Про внесення змін до закону України "Про статус народного депутата України" (щодо змін порядку і строків розгляду депутатських запитів і звернень)" проголосували 140 депутатів з необхідних 226.

Законопроектом пропонувалося внести зміни до статті 15,16 закону про статус нардепа щодо скорочення термінів розгляду депутатських запитів і звернень (відповідно з 15 і 10 днів до 5 робочих днів) і визначити конкретну посадову особу, яка зобов'язано надати мотивовану відповідь на депутатський запит і звернення .