ua en ru

Рада відмовилася достроково припинити повноваження нардепа Мірошника

Рада відмовилася достроково припинити повноваження  нардепа Мірошника Фото: Андрій Мірошник

а відповідне рішення проголосували лише 169 нардепів

Народні депутати не підтримали проект постанови № 2811 і відмовилися достроково припинити повноваження народного депутата члена фракції "Самопомоч" Андрія Мірошника. За відповідне рішення проголосували лише 169 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив перший заступник голови регламентного комітету Ради Павло Пинзеник під час представлення цього питання в парламенті, регламентний комітет Верховної Ради 12 травня розглянув заяву про складання повноважень народного депутати Андрія Мірошника, і рекомендував парламенту прийняти відповідне рішення.

"Комітет на своєму засідання 12 травня розглянув заяву народного депутати Андрія Мірошника про складання ним депутатських повноважень відповідно до вимог пункту 1 частини 2 статті 81 Конституції України та статті 4 закону України "Про статус народного депутата". Комітет прийняв рішення внести на розгляд проект постанови про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Мірошника відповідно до заяви 12.05.2015 р.", - сказав Пинзеник.

У свою чергу голова фракції "Самопомоч" Олег Березок заявив, що нардеп Мірошник - "людина гідна, чесна і добросовісна".

"Це людина, яка принесла в цей парламент прецедент. Так, він допустив помилку - помилку, що він займався своїми справами не в тому місці і не в той час. Ми звертаємося до вільних медіа: ви маєте право ми просимо вас слідкувати за тим, що роблять ці люди у цій залі... Виборець і людина в України вимагають, щоб народний депутат мав ідеальний поведінку, як не важно її дотримуватися. Нардеп Мірошник, людина чесна, яка самостійно і чесно заробляє свої гроші, і помилилася тільки в тому, що робила це не в тому місці і не в той час. Всі інші інсинуації жовтої пресі - це вигадка та приниження його честі та гідності. Ми просимо вам задовольнити його власний вибіл, який стоїть на сторожі його власної гідності, гідності його родини, фракції і політичної сили", - сказав Березюк.

Як заявила народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко, фракція БПП вважає, що такі люди потрібні в парламенті і мають працювати тут на благо держави.

Парламентарі три рази голосували за питання позбавлення Мірошника мандату, проте жодного разу не набралося мінімально необхідної кількості голосів. Після чого голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що парламент повернеться до розгляду кадрових питань пізніше.

Нагадаємо, народний депутат від "Самопомочі" Андрій Мірошник заявив про відмову від депутатського мандата через низьку зарплату.