ua en ru

Рада затвердила указ Порошенка про третю хвилю часткової мобілізації

Народні депутати підтримали законопроект № 4320а "Про затвердження указу Президента України "Про часткову мобілізацію".

Народні депутати підтримали законопроект № 4320а "Про затвердження указу Президента України "Про часткову мобілізацію". За відповідне рішення проголосували 232 нардепів.

В указі Президента, затверджену парламентом, доручається "оголосити та провести часткову мобілізацію".

Мобілізація проводиться серед військовозобов'язаних та резервістів т протягом 45 діб із дня набрання чинності цим указом на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей та м. Києва.

В Указі доручається місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності організувати та забезпечити в установленому порядку.

"Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України забезпечити інформування членів сімей військовослужбовців і працівників військових формувань, правоохоронних органів України, які виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях, з питань проходження ними служби, вжити заходів щодо унеможливлення розголошення інформації з обмеженим доступом", - йдеться в указі.

У свою чергу Кабінет міністрів України повинен забезпечити фінансування та вжити в межах повноважень інших заходів, пов'язаних з оголошенням та проведенням часткової мобілізації.

Указ набирає чинності після його затвердження ВР.