ua en ru

Рада схвалила надання допомоги на розвиток бізнесу екс-бійцям АТО з інвалідністю

Рада схвалила надання допомоги на розвиток бізнесу екс-бійцям АТО з інвалідністю Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Колишнім бійцям АТО з інвалідністю пропонують давати держдопомогу на розвиток своєї справи

Верховна рада України схвалила надання державної допомоги на розвиток власної справи колишнім бійцям антитерористичної операції на Донбасі, які отримали інвалідність безпосередньо в зоні АТО. Відповідний законопроект № 5518 в першому читанні підтримали 237 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Законопроект пропонує внести зміни до статей 14-1, 14-2 і 20 закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", якими передбачається надати фізичній особі-підприємцю з інвалідністю державну допомогу на розвиток власної справи. На таку допомогу зможуть розраховувати колишні бійці АТО, які отримали поранення, контузії чи каліцтва при безпосередній участі в АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент підтримав зміни до призначення допомоги після смерті військового. Зокрема, передбачається, що після прийняття закону сім'я колишнього військового зможе отримати допомогу, навіть якщо він помер через поранення протягом року після звільнення.