ua en ru

Рада схвалила порядок денний дев'ятої сесії парламенту

Рада схвалила порядок денний дев'ятої сесії парламенту Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Постанову підтримали 227 нардепів

Нардепи підтримали за основу та в цілому проект постанови №9091 "Про порядок денний дев'ятої сесії Верховної ради України восьмого скликання", передає кореспондент РБК-Україна.

Проект постанови після кількох невдалих голосувань підтримали 227 парламентарів.

Зокрема, таким чином нардепи затвердили перелік проектів, підготовлених до розгляду на пленарних засіданнях.

Також ВР визначила, що 137 законопроектів за висновками комітетів парламенту втратили актуальність та пропонуються на відхилення з інших підстав.

Крім того, нардепи затвердили перелік проектів, які за висновками комітетів ВР пропонується повернути суб’єктам права законодавчої ініціативи як такі, що потребують доопрацювання, таких документів 28.

Крім того, щодо 16 законопроектів, які були включені до порядку денного восьмої сесії ВР, були одержані заяви про відкликання.

Як писало РБК-Україна раніше, депутати ВР на минулому пленарному тижні з сьомої спроби підтримали порядок денний пленарних засідань на тиждень 4-7 вересня. Відзначимо, що нардепи з шести спроб не змогли затвердити порядок денний Ради на тиждень. За це питання проголосували лише 176, 194, 206, 219, 214 і 217 парламентарів при 226 мінімально необхідних.

4 вересня спікер ВР Андрій Парубій відкрив перше пленарне засідання дев'ятої сесії парламенту. У залі зареєструвалися 375 народних депутатів.