ua en ru

Рада не буде розглядати питання недовіри Яремі, - "Самопоміч"

Верховна Рада України сьогодні не буде розглядати питання недовіри генеральному прокурору України Віталію Яремі. Про це журналістам в кулуарах парламенту заявив голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На вчорашній день було зібрано 142 підписи нардепів за проект постанови за відставку Яреми з урахуванням тих нардепів, які відкликали раніше поставлені підписи. Це феномен, коли ми не можемо зібрати навіть 150 необхідних підписів для реєстрації. Це говорить про те, що відбувається колосальний опір відставку Генпрокурора", - заявив Березюк.

Він додав, що немає процедурних підстав для розгляду питання про відставку.

"Сьогодні ми не будемо розглядати питання відставки. Але буде ставити фундаментальні питання про те, чому досі не розслідувати резонансні кримінальні справи часів Майдану, чому продовжується корупція. А основна корупція у нас все також в НАК "Нафтогаз", у сфері АПК", - зазначив голова фракції "Самопоміч".

Нагадаємо, раніше комітет Ради по боротьбі з корупцією ініціював відставку Віталія Яреми. Сам генпрокурор заявляв, що готовий до відставки за рішенням Ради.

Напередодні спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що нардепи відкликають свої підписи під відставкою генпрокурора.