ua en ru

Рада призначить голову АМКУ та склад ВРЮ після відповідного подання, - Гройсман

Рада призначить голову АМКУ та склад ВРЮ після відповідного подання, - Гройсман Спікер Ради Володимир Гройсман

Верховна Рада України призначить голову Антимонопольного комітету та склад Вищої ради юстиції відразу після відповідного подання. Про це на брифінгу заявив голова Ради Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу повністю погодитися з Президентом у тому, що ми потребуємо сьогодні... призначити голову Антимонопольного комітету, так і складу Рахункової палати, інших органів, які призначаються парламентом. Хочу зазначити, що ми будемо це розглядати у відповідності із процедурою. Як тільки будуть відповідні уявлення, ми відразу це питання розглянемо, в тому числі й від фракцій для того, щоб сформувати в тому числі й Вищу раду юстиції для виконання її безпосередніх функцій", - зазначив Гройсман.

При цьому він не уточнив, коли ці призначення відбудуться.

"Чи буде це на цьому тижні? Подивимося, як ми зможемо проходити відповідну процедуру, яка передбачена законодавством", - зазначив Гройсман і підкреслив, що відкладати це питання не можна.

Нагадаємо, напередодні міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічус пообіцяв, що склад АМКУ в першій половині 2015 р. буде повністю змінено.