ua en ru

Порошенко заявив, що призначив керівником Генштабу Віктора Муженка

Президент України Петро Порошенко повідомив про призначення начальником Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Віктора Муженка.

Президент України Петро Порошенко повідомив про призначення начальником Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Віктора Муженка (на фото). Про це Порошенко заявив сьогодні на пленарному засіданні Верховної Ради.

"Я інформую вас, що новим начальником Генштабу, головнокомандувачем Збройних сил України я призначаю генерал лейтенанта Віктор Муженка. Людину , яка героїчно проявила себе під час АТО, є генералом зі стратегічним мислення та беззаперечним авторитетом серед особового складу, справжнім професіоналом", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, на зустрічі з лідерами депутатських фракцій і груп Верховної Ради Порошенко заявив, що буде вносити до Верховної Ради на посаду міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду начальника Генерального штабу - генерал-лейтенанта Віктора Муженка.

Муженко Віктор Миколайович народився 10 жовтня 1961 р. в с. Выступовичи Овруцького району Житомирської області. Закінчив Ленінградське вище загальновійськове командне училище. Проходив військову службу в Закавказькому військовому окрузі, групі радянських військ у Німеччині на посадах командира мотострілецького взводу, роти.

З 1993 р. був старшим офіцером відділу бойової підготовки армійського корпусу Прикарпатського військового округу.

У 1996 р., після закінчення військової академії Збройних сил України, був направлений на посаду начальника штабу-першого заступника командира навчального танкового полку. З 1997 р. проходив службу на посадах командира танкового полку, командира мотострілецького полку, начальника штабу - першого заступника командира танкової дивізії у Збройних Силах України.

У 2005 році закінчив оперативно-стратегічний факультет Національної Академії оборони України. Після закінчення Академії був призначений на посаду начальника штабу - першого заступника командира 8 армійського корпусу.

З жовтня 2003 по квітень 2004 виконував миротворчу місію в республіці Ірак на посаді начальника штабу - першого заступника командира 5 окремої механізованої бригади