ua en ru

Рада призначила двох суддів Конституційного суду

Рада призначила двох суддів Конституційного суду Фото: парламент (РБК-Україна)

Таке рішення було прийнято в ході вечірнього засідання парламенту

Верховна рада України призначила двох суддів Конституційного суду України. Таке рішення було прийнято в ході вечірнього засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, суддями КСУ були призначені Ірина Завгородня та Олег Первомайський. Їх призначення підтримали 230 нардепів.

Зазначимо, на посади суддів КСУ претендували такі кандидати: Ірина Завгородня, Микола Короткевич, Олег Первомайський та Наталія Якимчук. Нардепи провели рейтингове голосування, щоб визначити двох кандидатів.

За результатами голосування Завгородня отримала 223 голоси, Короткевича підтримали 68 парламентарів, за Первомайського проголосували 238 нардепів, а за Якимчук - 121 депутат ВР. Після цього глава парламенту Андрій Парубій поставив на голосування питання призначення Завгородньої і Первомайського суддями КСУ.

"Про призначення суддями КСУ Завгородню Ірину і Первомайського Олега… Прошу голосувати і прошу підтримати", - сказав спікер.

Нагадаємо, представник президента в парламенті Ірина Луценко в четвер анонсувала, що народні депутати планують сьогодні завершити процес створення Конституційного суду, а 17 вересня під час погоджувальної ради парламенту Луценко сказала, що депутати ВР досі не запропонували двох кандидатів на посади в оновлений Конституційний суд України.

Відзначимо, в липні спікер парламенту Андрій Парубій анонсував, що Верховна рада України повинна обрати суддів Конституційного суду. При цьому глава ВР очікував, що Рада пройде це питання без особливих труднощів, оскільки воно не таке об'ємне, як оновлення Центральної виборчої комісії, однак розгляд тоді так і не відбувся.