ua en ru

Рада має намір звільнити від пайової участі замовників будівництва інфраструктурних об'єктів у ході реалізації проекту "Технополіс"

Верховна Рада України (ВР) прийняла в першому читанні за основу законопроект № 2504 "Про внесення зміни до статті 40 закону України" Про регулювання містобудівної діяльності "(щодо реалізації національного проекту "Технополіс")". За ухвалення відповідного законопроекту проголосував 251 народний депутат з мінімально необхідних 226.

Законопроектом пропонується звільнити від пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту замовників у разі будівництва об'єктів будівництва та інженерно-транспортної інфраструктури в ході реалізації національного проекту "Технополіс" - створення інфраструктури інноваційного розвитку та високих технологій "і його складових.

"Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту призведе до необгрунтованого збільшення вартості проектів-складових" Технополіс "та не сприятиме залученню інвесторів до їх реалізації", - йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.