ua en ru

Рада почне розгляд законів щодо скасування депутатської недоторканності одразу після перерви

Рада почне розгляд законів щодо скасування депутатської недоторканності одразу після перерви Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Парубій переконаний, що Рада прийме позитивне рішення щодо документів

Верховна Рада України почне розгляд законопроектів щодо скасування депутатської недоторканності одразу після перерви о 12:45. Про це перед оголошенням півгодинної перерви сказав спікер ВР Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буде розгляд двох законопроектів - і поданого президентом, і поданого народними депутатами. І тому в 12:45 я прошу всіх прибути в зал, і я впевнений, що до обіду ми зможемо розглянути і прийняти позитивне рішення. Суспільство чекає нашого рішення", - заявив голова парламенту.

Нагадаємо, раніше Парубій зазначив, що всі фракції Верховної Ради України підтримують зняття депутатської недоторканності. "Я переконаний, що сьогодні ми зможемо дати не просто позитивний результат, а дуже високий результат, близький до 300 голосів", - підкреслив Парубій.

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя у ході засідання прийняв рішення рекомендувати парламенту направити депутатський і президентський законопроекти про зняття недоторканності до Конституційного суду України.