ua en ru

Рада ліквідувала Нацкомісію із захисту суспільної моралі

Рада ліквідувала Нацкомісію із захисту суспільної моралі Костицького позбавили комісії

Народні депутати підтримали за основу та в цілому законопроект № 1647 "Про внесення змін до закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)". За відповідне рішення проголосували 245 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як повідомила автор законопроекту - народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ольга Червакова, цей законопроект створює передумови для ліквідації Національної комісії з питань захисту суспільної моралі.

"Це найбільшу одіозна державна структура, яка за 10 років свого існування запам'яталася лише скандальними рішеннями: спробами заборонити мультфільми про Сімпсонів, пісень Скрябіна та пошуками порнографії у художніх творах. Згідно з висновками Міністерства юстиції, Нацкомісія з питань моралі не має окремого конкретного регулювання. Це означає, що вона тільки дублює функції інших державних органів", - заявила Червакова під час доповіді у сесійній залі парламенту.

З метою удосконалення державного нагляду за додержанням вимог законодавства України з питань захисту суспільної моралі законом, зокрема, виключено із закону "Про захист суспільної моралі" положення щодо визначення статусу та засад діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Нагадаємо, комітет Ради зі свободи слова рекомендував ліквідувати Нацкомісію з моралі.

Раніше Нацкомісія із захисту суспільної моралі перевіряла, чи шкодять дітям "Сімпсони" і "Телепузики".