ua en ru

Рада обрала Маловацького та Мамонтову членами ВРЮ

Рада обрала Маловацького та Мамонтову членами ВРЮ Фото: Ірина Мамонтова

Они склали присягу на вірність українському народу

Верховна Рада України обрала Ірину Мамонтову та Олексія Маловацького членами Вищою ради юстиції (ВРЮ). Про це оголосив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час засідання парламенту.

"Ми з вами, шановні колеги, заслухали звіт лічильної комісії. Відповідно до звіту і рішення лічильної комісії, оголошую про призначення членами ВРЮ Маловацького Олексія Володимировича та Мамонтової Ірини Юріївни. Відповідно до законодавства про ВРЮ невідкладно після призначення на посаду складають присягу на засіданні Верховної Ради України", - заявив Гройсман.

Після цього, відповідно до законодавства, вони склали присягу на вірність українському народу.

Зазначимо, що згідно з інформацією лічильної комісії Верховної Ради Олексій Головацький набрав 269 голосів, Ірина Мамонтова - 261.

Як раніше повідомлялося, голова фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко заявив, що запуску роботи ВРЮ не перешкоджає відсутність третьої кандидатури. "Далі ми, звичайно, проголосуємо і за третього кандидата від ВР. І відповідні з'їзди оберуть кандидатів. Але ВСЕ має працювати вже - це наше глибоке переконання", - сказав Луценко.

Відзначимо, що фракція Радикальної партії прийняла рішення не брати участь у голосуванні за кандидатури членів ВРЮ. Є ряд кандидатур, які викликають у нас багато питань і претензій. "На жаль, діалогу з партнерами по коаліції у нас не сталося. Підтримувати бездумно будь-яких кандидатів ми не можемо. Саме тому ми вирішили утриматися від голосування", - написав у своєму Facebook народний депутат України від "Радикальної партії" Сергій Рибалка.

Нагалаємо, що суддю Ірину Мамонтову запропонував "Народний фронт", а юриста Олексія Маловацького - фракція БПП.