ua en ru

Рада хоче спростити ліквідацію підприємств виконавчих органів влади

Рада хоче спростити ліквідацію підприємств виконавчих органів влади Фото: Наталія Севостьянова

Рада підтримала в першому читанні законопроект № 2493

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект № 2493 "Про внесення змін до закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців". За відповідне рішення проголосували 232 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Основною метою проекту закону є спрощення державної реєстрації припинення центральних органів виконавчої влади, які є засновниками інших юридичних осіб.

Як заявила під час подання даного законопроекту в парламенті перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, цей документ розроблений з метою законодавчого врегулювання питання проведення державної реєстрації припинення центрального органу виконавчої влади.

"Сьогодні в Україні перебуває близько 30 центральних органів виконавчої влади, які перебувають у стані ліквідації або реорганізації... Чому? Наприклад, якщо в Державній податковій службі, якої на сьогодні не існує, є три державні підприємства, які також перебувають у стані ліквідації. У них в статуті написано, що засновником є Податкова служба, яка ліквідується... Це замкнене коло... Ми пропонуємо передати ці підприємства Податкової служби Фіскальної службі, яка отримала функцію, і вона зможе ліквідувати ці підприємства і здійснити ліквідацію Податкової служби", - пояснила Севостьянова.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України пропонує уніфікувати законодавче визначення цілісного майнового комплексу.