ua en ru

Рада хоче розширити повноваження секретаря РНБО

Народні депутати підтримали у першому читання законопроект № 1343 "Про внесення змін до закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони".

Народні депутати підтримали у першому читання законопроект № 1343 "Про внесення змін до закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України" щодо вдосконалення координації і контролю у сфері національної безпеки і оборони". За відповідне рішення проголосували 316 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Даний проект закону був внесений Президентом України Петром Порошенком та передбачає розширення повноваження секретаря РНБО, зокрема надаючи йому можливість брати участь у кадрових призначеннях керівників силових відомств.

Також депутати підтримали пропозицію про скороченому підготовки цього документа до другого читання , за що проголосували 310 нардепів.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив комітетам підготувати цей законопроект до розгляду в другому читанні до вівторка.

Нагадаємо, Порошенко вніс до Верховної Ради України даний законопроект 10 грудня 2014 р.