ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне законопроекти про реформу МВС, - Гройсман

Рада на цьому тижні розгляне законопроекти про реформу МВС, - Гройсман Фото: спікер ВРУ Володимир Гройсман

Парламент також візьметься за оборонні законопроекти і співпрацю зі Світовим банком

Верховна Рада України на цьому пленарному тижні розгляне пакет законопроектів про реформу правоохоронної системи, оборонні законопроекти, а також проекти законів про співпрацю зі Світовим банком. Про це сьогодні заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами спікера ВРУ, порядок денний цього тижня є попередньою, проте сформована на основі пропозицій парламентських комітетів.

"У нас є оборонні закони, у нас є закон про реформу правоохоронної системи - комплекс законів, які покликані змінити правоохоронну систему України. Також є проекти законів, що регламентують нашу співпрацю зі Світовим банком. Ще є закони, які чекають на місцях", - заявив Гройсман.

Він висловив впевненість, що на цьому тижні парламент зможе розглянути дані проекти законів.

"Зокрема, ми розіслали законопроекти про місцеве самоврядування, яке ми напрацювали для розгляду, щоб вирішити певні проблеми. Окремо є закони про муніципальної поліції, тому просив би вашої підтримки в цьому питанні. І є важливий закон про передачу функції послуг на місця", - підкреслив спікера Ради.

Нагадаємо, раніше Володимир Гройсман анонсував на 18 травня презентацію плану законодавчого забезпечення реформ.