ua en ru

Рада цього тижня може розглянути проект бюджету-2019 у першому читанні

Рада цього тижня може розглянути проект бюджету-2019 у першому читанні Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Нардепи подали більше 2-х тисяч пропозицій до проекту бюджету-2019

Верховна рада України цього тижня може розглянути проект держаного бюджету на 2019 рік у першому читанні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Facebook.

"Цього тижня очікуємо на бюджетні висновки та перше читання проекту держбюджету-2019. Народні депутати вже подали більше 2-х тисяч пропозицій", - написав він.

Гройсман зазначив, що потрібно ухвалити збалансований та реалістичний бюджет, який дозволить профінансувати пріоритетні сфери.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Комітет Верховної ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує парламенту у державному бюджеті на 2019 рік передбачити 500 млн гривень на видатки на житлові кредити для молоді. Також на 500 млн гривень пропонується збільшити фінансування держпідтримки будівництва доступного житла.

Додамо, раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявляв, що Верховна рада України розгляне закон про державний бюджет на 2019 рік на засіданні до 20 жовтня.